Bu bir spam değil midir?

Gelen bir ’spam’ mesajın altında yazanlar:

Bu ileti kesinlikle (Spam) değildir size, tanıtım amaçlı olarak gönderilmiştir – Web portallarda bulunan "E-Mail Listelerine" kayıtlı olan ve "Tanıtım, yenilik, duyuru, reklam" almayı kabul eden üye maillerine reklam mailleri yollanmaktadır….

"Kesinlikle" dediklerine göre benim buna inanmam mı bekleniyor?

Hangi dahi şirketin fikri olduğunu ziyaretçi almamaları için söylemiyorum.

4 yorum var

  1. teknik olarak haklı :)
    yazdıkları doğruysa tabii

    bence birilerinin email yolu ile taıntım yapmaya, reklam yapmaya açlışmaları spam olmamalı.
    ancak hepinize geliyordur.
    xndndndndndndn [at]bilmemne.com
    adresinden bir mail gelir, biraz sonra
    thththjhdjhjdh [ at]başkabirşey.com dan aynı mail gelir.
    bence bunlar spam.
    çünkü kendi şirketlerine ait bir emailleri yok…
    ayrıca kendi şirketlerine ait emailleri olsa bile doğru olmayan yöntemlerle emailleri ele geçrien yada satın alıp gönderenler de spam yapmış olurlar.

  2. Yalnız önemli nokta şu: "Bu posta sitemizin eposta listesine üye olduğunuz için gönderilmiştir." şeklinde değil de "siz a, b ve c sitelerinde eposta listesine üye olmuşsunuz bu epostayı oradan aldık ve size bu postayı attık."

    Yani bir örnek, ben siyasetle ilgili bir eposta listesine üye olsam başka bir site -mesela erotik shop- bana bu siteden adresimi alıp posta yollasa nerede kaldı benim eposta listesine üyelik amacım?

    Yani bu şekilde birşey doğruysa benim abone olduğum dergilerden adresimi alıp başka firmalarda bana dergi yollasın. (ben istemediğime göre en azından ilk sayı bedava olur)

  3. benim istemediğim, üye dahi olmadığım, bi haber olduğum bi ürünün yada Z firmasının gönderdiği herşey spam dır benim için. Sonuçta benim X gb lık özel mail alanıma izinsiz girmiştir. Başında yada sonunda, izinsiz girdim ama bişi söyliyip çıkıcam demesi kadar gereksiz bir durum olamaz.

  4. biraz alakasiz olacak ama yine de eklemeden geçemedim. "bu mail kesinlikle (spam) değildir" cümlesindeki spam kelimesini parantez içine almak da ne oluyor allahaşkına? :)

    türkçe kurallarına göre bu cümle şöyle okunur:

    bu mail kesinlikle değildir.

    :)

Fikrinizi aşağıda paylaşabilirsiniz

Yeni yazılardan haberdar olmak için

Farketing hakkında

Farketing.com’da farklıyı değil, fark yaratanı, yaratırken de bir değer oluşturabilen fikirleri anlatmaya çalışıyorum.

Ben Can Turanlı. Danone, ACNielsen, Garanti Bankası ve Turkcell'de çeşitli satış ve pazarlama pozisyonlarında çalıştım. Şu anda kurucu ortağı olduğum markapon.com projesi üzerine çalışıyorum. Devamı için tıklayın

Yeni projem: markapon

Daha fazlası için Facebook’tan takip edin

Kategoriler

Destekliyoruz

Projelerim

Buzla.com sosyal haber komünitesi