Stand sunumunda 3 önemli madde

Bugün 4 ayrı stand tasarım çalışmasının sunumunu izledim. Bu sunumlardan yola çıkarak, başarılı bir stand tasarımı sunumu için 3 kritik madde:

1. Doğru teknik malzemeyi hazırlayın ve kullanın.
Sunum için tasarımların üzerine basıldığı büyük kartonları veya kendi özel projektörünüzü kullanın. Sıradan bir projektör ve sıradan bir ortamda yapılan sunumlarda renkler, kontrastlar anlaşılmayabilir. Sunumun yapıldığı yer çok aydınlıksa, çözünürlük uymazsa… Tasarımdan bahsediyoruz, "Boşver sunumu, ben anlatayım size." diyemezsiniz.

2. Sunuma çok iyi çalışın.
Tasarım için günler harcamış olmaktan dolayı, "Nasıl olsa her şeyi her detayına kadar bilyorum" hissi oluşabilir. Fakat sunum ile konuya çok hakim olmak arasında büyük fark var. Sunum çok etkili olmalı ki, akılda kalsın, akılda kalsın ki, başkalarıyla paylaşılacaksa yeterince iyi aktarılabilsin.

3. Çok iyi çalışılmış bir tasarım hazırlayın.
Bunu söylemek için çok zeki olmak gerekmiyor şüphesiz, ürün kötü ise ne yaptığımızın önemi yok. Farkı yaratmak için bunun zaten çok iyi olmasını garantilemek gerekiyor.

Üçüncüsü şüphesiz en önemlisi ama fark yaratmaya yetmiyor.

2 yorum var

  1. insan, olgusu önemlidir. ne kadar teknik malzemeye nekadar hazırlansada sunumda öyle yer gelir insan donup kalabilir. İşte pazarlama insanı bu olmamalı. Pazarlama insanı farklı bir şeyler oluşturabilmeli, en önemliside beden dilinide iyi kullanmalı.(pazarlamada "yaratma" kelimesini kullanmak ne kadar doğru)

  2. insan, olgusu önemlidir. ne kadar teknik malzemeye nekadar hazırlansada sunumda öyle yer gelir insan donup kalabilir. İşte pazarlama insanı bu olmamalı. Pazarlama insanı farklı bir şeyler oluşturabilmeli, en önemliside beden dilinide iyi kullanmalı.(pazarlamada "yaratma" kelimesini kullanmak ne kadar doğru)

Fikrinizi aşağıda paylaşabilirsiniz

Yeni yazılardan haberdar olmak için

Farketing hakkında

Farketing.com’da farklıyı değil, fark yaratanı, yaratırken de bir değer oluşturabilen fikirleri anlatmaya çalışıyorum.

Ben Can Turanlı. Danone, ACNielsen, Garanti Bankası ve Turkcell'de çeşitli satış ve pazarlama pozisyonlarında çalıştım. Şu anda kurucu ortağı olduğum markapon.com projesi üzerine çalışıyorum. Devamı için tıklayın

Yeni projem: markapon

Daha fazlası için Facebook’tan takip edin

Kategoriler

Destekliyoruz

Projelerim

Buzla.com sosyal haber komünitesi