Hangi lokantayı tavsiye edersiniz?


  • Share on Pinterest

Benim başıma da gelmişti. Şu hikaye size tanıdık geliyor mu?
Bir arkadaşım, İstanbul Anadolu yakasında Lunch&Diner diye bir restauranta gidiyor. Orta halli, iyi bir restaurant. 4 kişi için ödenen para 180 milyon. “Hiçbir şey yemedik, bir şey de içmedik” deyip, hesabı sorguladıklarında, görüyorlar ki akşam müzikli program olduğu için ekstra bir ücret hesaba eklenmiş. “Biz kalkıyoruz, ne müziği?” sorgulaması, yemekte misafir olmalarından dolayı daha fazla ileri gidemiyor.

Peki bu da benim hikayem:
Girişte arkadaşıma ve grubuna müzik için ekstra para ödemeleri gerektiğinin söylenir. Yemeklerini yerler fakat müzik başlamadan hesaplarını isterler. 4 kişilik yemek yiyen iyi ve düzgün bir grup olduğu şef garson tarafından da onaylandıktan sonra garson, beyefendi madem müzik başlamadan kalkıyorsunuz, sizden bu parayı almayacağız…

Gerçekte olan yerine bu tür bir yaklaşım olsaydı, başka bir zaman arkadaşım kendi misafirlerini nereye götürüyor olurdu sizce? Ve şimdi yaptığı gibi “oraya gitmeyin” tavsiyesi yerine, nasıl bir tavsiyede bulunuyor olurdu? Güveçlerinin (sorgulayınca yediği güveci çok beğendiğini öğrnedim.) çok güzel olduğunu ve kaliteli bir yer olduğunu anlatıyor olmaz mıydı?

Farketing e-posta listesine kayıt olun

Farketing yazılarından haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.

E-postanızı kimseyle paylaşmam ve asla 'spam' yapmam.