Garanti Bankası yerine önerisi olan?


  • Share on Pinterest

garanti-bankasi

Vize almak için Garanti Bankası’ndan hesap bilgilerimi gösteren bir belge istedim. Gönderdiler. Sonra farkettim ki yeterince para yok hesabımda. Vizede sorun çıkmaması için para aktardım ve şubeden tekrar aynı belgeyi istedim. Ve mesajlar, ilki Garanti Bankacı Bağcılar Şubesi’nden:

merhaba Can Bey şöyle bir durum var bu yazı için 40 tl masraf alınması gerekiyordu. almadık eğer tekrar hazırlanıcaksa almak zorunda kalacağız.
nasıl yapalım?

Benim yanıtım, ki bu hikayeyi Farketing’de anlatmamın nedeni mesajın içerisinde:

40 TL mi? şaka mı yapıyorsunuz?

Hiç para almadan yapalım [madem bana soruyorsunuz diyerek] bunu Eda Hanım, tüm kredi kartlarım, tüm otomatik ödemelerim, emeklilik sigortam, diğer sigortalarım sizde, maaş hesabım başka yerde olmasına rağmen parayı buraya transfer ettiriyorum.

…. Bir belge hazırlatmak için böyle bir şey istiyorsanız, hemen her şeyi kapatırım. 2.kez değil 10. kez istiyor bile olsam böyle bir şeyden para istemiyor olmanız gerekir.

İşlem ücreti alınması vs konularını anlıyorum ama bu tip bir şey için benden hiçbir zaman böyle bir para alamazsınız…

Prosedürler ve kurallar. Bunlar olmalı. Özellikle Garanti gibi büyük bir banka iseniz. Her isteyen için esneklik sağlayamazsınız. Kabul ediyorum fakat o kadar da basit değil.

Fark yaratmanın formülü basit:

  • a = Bazı şeylerde çok iyi olmak
  • b = Diğer şeylerde yeterince iyi olmak (daha fazlası değil)
  • a x b = Fark yaratmak

“b” maddesinin yerine,

  • d= Herhangi bir şeyde çok kötü olmak

maddesini koyunca birden her şey değişiyor.

  • a x d = başarısızlık

“d” belirleyici bu durumda çünkü değeri sıfır, hatta negatif. Yani yaptığımız bir çok işte ne kadar başarılı olursak olalım, standartların altında yaptığımız bir şeyle denklem tam tersine dönebilir.

Herkes için değil şüphesiz, kabul edilemez bir sorun yaşadığını (d maddesi) düşünenler için. Benim denklemim değişti yukarıdaki hikaye ile. Merak edenler için Garanti Bağcılar Şubesi’nin son mesajı:

Can Bey, konu hakkında hassasiyetinizi anlıyorum ancak bankamız politikası gereği yazı ile ilgili masraf almamız gerekiyor.

Şimdi bir soru: İnternet Şubesi iyi olan, tüm fatura ödemelerimi bağlayabileceğim, tüm işlemlerimi rahatça yapabileceğim bir banka arıyorum.  Önerisi olan varsa, yorum olarak yazarsa sevinirim.

Önemli not: Bu bir şikayet yazısı değil, lütfen Garanti Bankası ile ilgili sıkıntılarınızı burada paylaşmayın.

Farketing e-posta listesine kayıt olun

Farketing yazılarından haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.

E-postanızı kimseyle paylaşmam ve asla 'spam' yapmam.