Kurumsal blogun 6 faydası


  • Share on Pinterest

Her şirket blog sitesine sahip olmamalı (neden anlatmayacağım) fakat firmanızın bir blog sitesi olacaksa ve bunu doğru yapabilecekseniz (nasıl olduğunu anlatmayacağım), işte kurumsal blog sitesine sahip olmanın 6 önemli faydası:

Sizi başarılı yapan/yapacak insanlarla direkt temas
Aracı yok, dolaylı iletişim yok. Birinci ağızdan. Tepkiyi görmek için beklemeye gerek yok. Cevabını takipçiler veriyor. Anında.

Müşteri araştırmasına gerek yok
Müşterilerinizi arayıp, sahte cevaplar alacağınız sorular sormanıza gerek yok. Soruları cevaplamak isteyenler zaten sitenizde. Ankara için bir çalışma yapıp, buranın Erzurum’dakilerle aynı olduğunu varsaymanıza da gerek yok. Internet herkese aynı uzaklıkta. Daha çok kişi, daha çok çeşit, daha yakın. Daha çok gerçek veri.

Etkileyiciler, mesajı yayanlar kim diye aramaya gerek yok
Müşteri verilerine bakıp, şu müşteri sosyal, şu müşteri fikirlerimizi yayar deyip onlarla iletişime geçmeye çalışmaya gerek yok. Zaten sizi takip edenler, sizin tanımlarınıza girsin girmesin, mesajlarınızı yayabilir. Kafa yormaya gerek yok. İlgilenenler blogunuzda.

Reklam ile herkese gitmeye gerek yok
Reklamla 100 kişiye gidip, 10 ilgili kişiye mesaj ileteceğim diye, 90 kişiyi kendinizden soğutmanıza gerek yok. Sizinle ilgilenen 10 kişi zaten orada. Sitenizde.

Uzun vadeli güvene dayalı ilişki kurma

Samimiyet, dürüstlük, paylaşma. Göstermelik olmayan bir blogun temel özellikleri. Bunların hepsi de ilişki anlamına geliyor. Müşteriler veya potansiyel müşteriler ile. Uzun vadeli ve samimi bir ilişki. İşini dürüst ve iyi yapan bir kuruluş daha fazla ne ister ki?

Bolca yeni müşteri adayı

Bu işin teknik kısmı. Yaşasın Internet. Yaşasın Google. Sizi takip edenlerin sizi başkalarına önermesi dışında bir de geçerken sizi bulanlar var. Dünyadaki blog site ziyaretçilerinin yarıdan fazlası (en azından) arama motorlarından geliyor. Yani potansiyel müşteriler. Bu madde belki fırsatçı pazarlamacılar için en çekici olanı. Fakat unutmadan: Bulduklarını beğenmezlerse bir daha gelmezler.

Eklemek istedikleriniz?

Farketing e-posta listesine kayıt olun

Farketing yazılarından haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.

E-postanızı kimseyle paylaşmam ve asla 'spam' yapmam.