Ulaş, bağlan, etkile


  • Share on Pinterest

Pazarlamacı olarak bizlerin yapmaya çalıştığı insanları ürünlerimizi veya fikirlerimizi almak için etkilemeye çalışmak. Retro pazarlamacılar olarak çoğu kez yaptığımız ise bunu başarmanın yolunun müşterilere ulaşmaktan geçtiğini sanmamız. Oysa, ulaşmak sadece ilk adım. Join the Conversation kitabında bahsedilen 3 aşama, (benim yorumumla):

1. Adım: Ulaşmak
Belki de en önemsiz adım. Ulaşmak hiçbir şey ifade etmiyor. Artık. “1 milyon kez görüntülendi” cümlesinin değeri = 0 YTL.


2. Adım: Bağlanmak

İşte bu benim gibi yeni pazarlamacıların en çok üzerinde durduğu konu. Öyle bir şey yap ki, herkes onu konuşsun. Enteresan bir Youtube videosu yap, herkes seni konuşsun. Oysa “Herkes konuşuyor” cümlesinin değeri = 0 YTL. Eğer aksiyona geçiren bir şey yoksa.


3. Adım: Etkilemek

Tabii ki bu adıma geçmek için önceki adımlara ihtiyacımız var. Öyle bir şey yapalım ki, yaşattıklarımız insanları fikrimizi almaya yönlendirsin.

“Hey çok ilginç, duydun mu”, değil, “Hey, … aldım/alacağım, süper bir şey.” dedirtecek ürünler, fikirler, deneyimler tasarlamak. İşte pazarlamacıların görevi.

Farketing e-posta listesine kayıt olun

Farketing yazılarından haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.

E-postanızı kimseyle paylaşmam ve asla 'spam' yapmam.