Bin elin sesi var


  • Share on Pinterest

Olimpiyatlar küçüklüğümde büyük bir olaydı. 4 yılda bir. Tüm spor dalları. Geçen gün bir kaç kişi konuşuyorduk, artık sanki kimsenin umrunda değil. Büyük organizasyonlar, ‘Top’10’lar… o kadar önemli değil.

Technorati’nin (blog sitelerini ve benzeri formatta yazılmış yazıları izleyen arama motoru) son istatistikleri gösteriyor ki, en çok ziyaret edilenler arasında sadece 4 adet blog var. Diğerleri ise hep büyük medya şirketleri.

Bu bazı medyacıların söylemeye bayıldığı gibi blog balonu patlıyor, geleneksel medya hala eskisi kadar güçlü demek değil. Aksine rakamlar gösteriyor ki bloglar daha önemli olmaya başlıyor.

Niş konular üzerine yazanlar çoğalıyor ve 1 yerine 100’lerin, 1000’lerin değeri artıyor. Belki ziyaret sırasında birinci sırada olan blog, bininciye göre 100 kat daha fazla ziyaret ediliyor ama şüphesiz bininci ve sonradan gelenlerin ziyaretlerinin toplamı 1.’den çok daha fazla.

Yeni bir dönem başlıyor, tek başına değil, birlikteyken büyük olunan bir dönem. Komunitelerin daha da önemli olmaya başladığı bir dönem.

Farketing e-posta listesine kayıt olun

Farketing yazılarından haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.

E-postanızı kimseyle paylaşmam ve asla 'spam' yapmam.