2009’un pazarlama trendleri


  • Share on Pinterest

Aslında 2009 pazarlama trendleri değil, geleceğin iyi pazarlamacılarının daha çok odaklanması
gereken pazarlama stratejileri nelerdir gibi bir başlık olmalıydı ama yeterince ilgi çekici ve Google dostu olmazdı.

Yeni trendler, dijital pazarlama gibi konularla ilgileniyorsanız, aslında benim blogumu değil, Özgür'ün Marketallica blogunu ziyaret etmelisiniz.

İşte benim önemsediğim ve 2009'un pazarlama trendleri olarak pazarlamacıların hayatında daha fazla olacaklardan bazıları.

1. Google dostu siteler.
Aynı bu yazıda benim biraz dikkat ettiğim gibi her yazıyı dikkatle yazmak lazım. Google'ın sitemizi ne kadar önerdiği fikirlerin yayılması için çok önemli. Özellikle yeni ziyaretçilerin peşindeysek. Başlığın Google arama sonuçlarına bakabilirsiniz. Google: 2009'un pazarlama trendleri sonucu

2. Yeni daha yaratıcı tanıtım kanalları
Yeni yaratıcı kanallar. Yeni viral fikirler. Kısa süreli olsa da markalara renk katmaya, enerji katmaya devam edecekler. Akıllı olan pazarlamacılar yakaladıkları ilgilden faydalanıp, onları farkedenlerle iletişime geçecekler.

3. Sohbetler yaratan pazarlama
Yeni değil ama yeni anlaşılan bir kavram. Müşteri buldum, sattım, hoşçakal değil, Müşteri buldum, sattım, hoşgeldin, daha yeni başlıyoruz. Karşılıklı iletişim. Ancak sosyal medyanın etkin kullanılmasıyla mümkün. Facebook, friendfeed ve benzeri araçlardan değil, müşterilerimizle sohbet edecek ortamlar yaratmaktan bahsediyorum.

4. Sosyal medya ile artık herkes müşterimiz
Reklam yap, seni duyanlar beğenenler kullansın, diğerleri umrumda değil, değil. Herkes önemli, sesimizi duyan, hakkımızda konuşan herkes. Sosyal medya sayesinde, İnternet sayesinde herkes müşterimiz. Bizimle çalışmasalar, bize katılmasalar bile.

Tekrar okuyunca, yukarıdakilere trend demek doğru değil diye düşünüyorum. Belki modern pazarlamanın yeni stratejileri demek lazımdı.

Sizin eklemek istedikleriniz?

Farketing e-posta listesine kayıt olun

Farketing yazılarından haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.

E-postanızı kimseyle paylaşmam ve asla 'spam' yapmam.