Söyleme, göster!
Bir çok firmanın tanıtımlarında: En iyi, en hızlı, en kuvvetli, en trendy, gibi kelimeleri duyarız. Unutulan bir şey var. Artık, herkes birbiriyle konuşuyor, herkesin, Istanbul'dan New York'a kadar olan bitenden haberi var. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, insanları sadece söylediklerinizle, ya da yaptığınız reklamlarınızla ikna edemezsiniz.
Müşterinin sesi: Bana kim olduğunu söyleme, kim olduğunu göster.
24.02.2005
Bir çok insan (ben dahil) mesaj panolarında tanımadığı insanların görüşlerine, reklamlardan daha fazla güveniyor. Reklamlar radarımıza takılıyor, bir çok reklamı algılamıyoruz bile. Şirketlerin ürünleri için en iyi demesine çoğu zaman gülüyoruz.
Şirketlerin kendilerini gösterebilmeleri ve neden var olduklarını anlatabilmeleri için sosyal sorumluluk kampanyaları daha önem kazanıyor bence. En son Danone nin anaokulu projesini çok başarılı buluyorum. Bence tüm şirketler küçüklü, büyüklü bir alana odaklanmalı ve var olma nedenlerini bu projelerle göstermelidirler.