ATM makinaları
Eminim başınıza gelmiştir, 5 dakika sırada beklersiniz, sıranız gelip de kartınızı makinaya soktuğunuzda para kalmadığını görürsünüz.
ATM makinalarının en çok kullanılan fonksiyonu para çekmek olduğuna göre, bu makinaların daha iyi tasarlanması gerektiği bir gerçek.
Neden para olmadığını söylemek için sırada beklemek, kartı makinaya sokup, şifre yazmak gerekir? Yoksa makinada para olmadığı gizli bir bilgi midir?
Neden bu makinalar yakınlarına dahi gelmemize gerek olmadan, para kalmadığını bir şekilde göstermez? Üzerinde yanan kırmızı ışığın para kalmadığını işaret etmesi gibi?
10.11.2005
Çok doğru.
Yazı üstüne yazı olur mu bileme ama ...
Bu yazı aklıma, taksileri getirdi.
Benim bildiğim taksiler içinde böyle bir şey var.
Taksi boş ise üzerindeki taksi yazan şeyin( lamba) ışığı açık oluyor. Böylece uzaktan anlıyorsunuz, boş mu çalışıyor mu çalışmıyor mu?. Gece çok daha belirgin tabii ki.
Bizde çoğu taksi kullanmıyor bunu. Oysa ufak bir detay ne kadar faydalı olabiliyor.