Kim olduğunu kim biliyor?
Bir çok restaurantta, bir çok cafede çeşitli dergilerde çıkmış yazılar asılıdır, görmüşsünüzdür. Gelen müşterilerin geldikleri yeri bilmeleri oraya güvenlerinin artması, başkalarına tavsiye etmelerini kolaylaştırması için tabii ki iyi fikir. Fakat ya yoldan geçen yeni müşteri için? Mesala Taksim'de?
Bu tanıtımların sadece içeride değil, dışarıda da olması gerekmez mi?
Yeni tanıştığımız insanlara kendimizi tanıtmamız gerekiyorsa, yeni tanıştığımız insanlara ürünlerimizi daha iyi tanıtmamız gerekmez mi?
[Farketing notu]: Kendinizi tanıtmazsanız, insanların sizi doğru algılamasını bekleyemezsiniz.
3.07.2007
Bir yemek mekanı hakkında çıkmış gazete ve dergi yazıları, zaten o yerin reklamını, bilmeyen kişilere yapmış değil midir ?
Doğrudur, bu yazıların içeride bir duvara asılması da, mekana gelen kişilere güven verir.
Buradaki hassas nokta şu : Dışarı reklam yapmak kurallara bağlıdır.
Örneğin "Tabela vergisi" diye bir husus vardır. Mesela bir alışveriş merkezinin duvarına, içerideki bir firma ismini yazdırmak için, belediyeye ciddi bir para verir.
Benzer bir durum için, bir mekanın, hakkında çıkan yazıları dışarı koyması, hem estetik açısından, hem de bu reklam kuralları açısından sorun oluşturabilir.
Yine de iyi bir fikir ve mekan sahipleri için incelenmesinde fayda vardır..