Görülmüş reklam için para öde

Ad

Kaç kişinin reklamı gördüğünü ölçmek televizyon dışında şimdilik mümkün değil fakat Slashdot’taki bir habere göre, cep telefonları, GPS ve RFID gibi teknolojilerle reklam alanını kimlerin ziyaret ettiğini görebilmek mümkün olacak.

Google adwords kadar anlamlı olmasa da, reklamcılık için iyi bir adım değil mi?

4.10.2007


 

Yorumlar

Kaç kişinin reklamı gördüğünü ölçmek Televizyonda mümkün mü ?

Bence değil. Çünkü seçilmiş bir kitleden elde edilen, verilerin ne kadar doğruyu yansıttığı yıllardır tartışılıyor.

Öte yandan internet sayfalarına verilen reklamlar, o sayfanın kaç kişi tarafından tıklandığından hareketle, daha doğru ölçülüyor diye biliyorum.

Cep telefonuna gelince...

Bu konuda sanıyorum zaten bir çalışma var. Tabi bunu site sahibi daha iyi bilir.

Çünkü genelde sadece haftasonlarını geçirdiğim Şişli'deki Carrefour Express'in "haftasonu indirim bilgileri" her cuma akşamı veya cumartesi bana geliyor.
Sanıyorum hattımdan yapılan bir tespit sözkonusu.

Ancak iznim olmadan yapılan bu tespiti hoş karşılamadığımı, ilgililerin bilmesini isterim.

Bu çok adil olur ya:s reklamcıların yaptıklarına saygıyı daha çok arttırır ama nebiliyim buseferde küçük kanallar çökebilir:s

Kaç kişinin reklamı gördüğü gerçekten önemli mi? Başarı, en çok kişiye ulaşmakta mı gizli?

Google Adwordsu bir kez daha takdir ettim.

Şu an en ölçülebilir mecra "internet" tir.Onun dışında maalesef ne TV,ne Dergi,outdoor ne de gazeteyi kaç kişi okudu gibi ölçümler mümkün değil,ancak tahminler doğrultusunda olur o da Reklamverenleri yanıltır.Zamanla Can Bey'inde dediği gibi olacaktır.

Saygılarımla,

 

Lütfen yorum yazın